March 2015 – Kaffa

Kaffa

Filterkaffe

Masha

Origin: Kayanza, Burundi
Producer: Pierre Claver Nyakanga (manager) Webcor (owner)
Cultivar: Bourbon
Altitude: 1632 masl
Harvest date: February – April 2014
Process: Washed (Klassisk Våtforedling)
Taste Profile: Intense, tropical fruit, Chocolate

Masha ble kjøpt av Webcor  i 2010, det første året myndighetene i Burundi åpnet for privat eide foredlingsstasjoner. Utviklingen har vært enorm siden, Masha var blandt vinnerene da Cup of Excellence holdt sin første auksjon i Burundi i 2012.

Høytliggende og gode vekstforhold, stor tilgang til rent vann og spesielt flinke kaffebønder som leverer saftige, fullmodne kaffebær gjør at Masha produserer noe av den beste kaffen man kan finne i Burundi.

 

El Obraje

Origin: Tangua, Narino
Producer: Pablo Andres Guerrero
Cultivar: Caturra
Altitude: 1700 masl
Harvest date: May – July 2014
Process: Washed (Klassisk Våtforedling)
Taste Profile: Marsipan – Søt mandarin og kanel – Kakao

Gården El Obraje har tilhørt Guerrero-familien gjennom flere generasjoner, i over 80 år, men de begynte ikke å produsere kaffe før for litt over 5 år siden. Inntil det dyrket de epletrær. Pablo Andres er en innovativ bonde, som har gjort gården kjent for å dyrke mange forskjellige arter av kaffeplanten (Bourbon, Caturra, Geisha m.fl) med helt spesielle smaksprofiler. Dette partiet er av arten Caturra.

Espresso

Caffe Crescendo

Origin: Blend (kaffeblanding):

Costa Rica, Tarrazu.
Ethiopia, Sidamo.
Guatemala, Antigua.
Panama, Esmeralda Geisha.
Ethiopia, Limu.

Taste Profile: Floral – Fresh and complex – clean

Caffe Crescendo har i snart 15 år satt standaren for hva en kaffeblanding for espresso kan være. Premisset er at også espressobrygget kaffe blir best om man benytter de beste råvarene: Kaffebær fra høytliggende områder gir bønner med større smakspotensiale. Denne kaffen blir brent relativt lyst for å bevare og dyrke den iboende friskheten. For å understreke at vi mener alvor med eleganse i duft og smak blander vi også inn geisha-kaffe fra verdens beste kaffegård. Galskap vil noen hevde, men for oss handler det om stolthet og smak.

Guji Espresso

Origin: Gedeo, Ethiopia
Producer: Moplaco
Cultivar: Guji Heirloom
Altitude: 1700-2100 masl
Harvest date: Jan – Mars 2014
Process: Washed (Klassisk Våtforedling)
Taste Profile: Floral, Ripe Fruit, Long and round

Etiopias   kaffeauksjonssystem  gjør sporing  av  hvert  kaffeparti   til  en liten utfordring. All kaffe som eksporteres herfra skal kun merkes som Sidamo kaffe og gå anonymt via den statlige kaffebørsen Ethiopian Commodities Exchange (ECX).  Vi  vet  via våre samarbeidspartnere i Etiopia, Moplaco, at  kaffebærene fra dette partiet er kjøpt fra småprodusenter  i området Guji. Kaffebærene er deretter foredlet på foredlingsstasjonen til vår samarbeidspartner.

 Om Kaffa

Vi på Kaffa har en veldig tydelig filosofi og fokus på at kaffen kommer fra et bær på et kaffetre hos en kaffebonde i et geografisk område. Det er nettopp dette som gjør at den smaker som den gjør. Vi ønsker å fortelle hele historien og mener det gir merverdi, kunnskap og trygghet for kunden. Vi har lett og funnet denne kaffen, som oftest besøkt bonden, tatt ham i hånda og alltid betalt en god pris for god kaffe. Vi ønsker å bygge varige relasjoner med våre leverandører, kaffebøndene. Fair trade, direkte handel og sporbarhet er ord og utrykk mange liker å bruke, for oss er de en selvfølge.

Kaffa.no

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *