July 2014 – Kaiguri fra Kaffa

Origin: Kenya
Region: Nyeri
Variety: SL28
Farm: 300 various farms
Owner: Mutheka Cooperative
Process: våtforedling
The Cup: Intense fruit and floral aroma.  Fresh and intense citrus acidity combined with ripe fruit gives a complex taste profile typical of Kenyan coffee.

Kaiguri ligger i det fruktbare området vest for mt. Kenya på østsiden av fjellkjeden Aberdarene. Stasjonen er en del av kooperativet Mutheka og tar i mot bær fra rundt fire hundre kaffebønder i distriktet rundt.  Bøndene i området har dyrket kaffe siden 50-tallet og for de fleste er kaffe en kjærkommen biinntek. Kaiguri er også så heldige å tilgang på rikelig friskt vann fra elven Rundu som renner forbi. Stasjonen jobber målrettet med fokus på kvalitet og en bærekraftig utvikling og det kan man tydelig smake i det lille partiet vi valgte. På grunn av den politiske situasjonen i dette området er dette en av få kaffer fra Nyeri som unnslapp byrakratiets lange klør denne sesongen. Så drikk den med andakt og les mer om siste nytt fra kaffeverdenen på Kaffa.no. Som all den beste kaffen i Kenya er de fra klassiske SL 28 og SL 34-artene, dvs. en Bourbon-type. Slik vil vi beskrive KAFFA sin Kaiguri:

Denne kaffen er særlig godt egnet som filtertraktet kaffe. Da vil den fremstå som klar og fruktig. Fylden justeres med dosering.  Som presskannebrygg vil kaffe generelt fremstå med kraftigere munnfølelse, men husk å ta bort kaffeskummet før stempelet presses ned. Da blir brygget rent og klart. Nykvernet er alltid best

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *